IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Здраве
09:50 | 5 декември 2020
Обновен: 17:59 | 14 април 2024

Топ вирусолог каза най-добрата новина

Вирусът ще изчезне през това лято и няма да се завърне идната есен, каза проф. Александър Кекуле

По материала работи: Слав Велев
Топ вирусолог каза най-добрата новина

Топ вирусолог каза най-чаканата и най-добра новина новина - кога епидемията от Ковид-19 ще свърши и ще се върнем към нормалния си начин на живот. Известният германски учен проф. Александър Кекуле сподели своята “работна хипотеза” пред „Дойче веле”: “Ограничаването на заразата ще стане видимо за общество между април и юни, след като в началото на годината или най-късно през януари ще започнем да ваксинираме рисковите групи в старческите домове в Германия”. Топлото време също ще допринесе за облекчаване на епидемичната обстановка, смята вирусологът, предаде "Стандарт".

 

“Моята оптимистична надежда е, че вирусът ще изчезне през това лято и няма да се завърне идната есен", казва експертът, който отправи и критика срещу някои елементи от стратегията на властите в Германия за овладяване на пандемията. Експертът смята, че опасността от заразяване по време на коледните празници е доста голяма.

 

На Коледа се събират млади и стари, а това смесване на поколенията увеличава рисковете от инфекция, докато още хората не са ваксинирани. Кукуле смята, че би било по-добре, ако училищата останат затворени в предпразничния период. Все пак той апелира към чувството за отговорност на хората и препоръчва да се ограничат личните контакти и поемането на излишни рискове. При съмнения за инфекция е редно хората да правят бързи тестове, смята още вирусологът.

Коментари

Новини Варна