IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Здраве
15:05 | 5 декември 2020
Обновен: 01:44 | 15 април 2024

Въпреки мнението на експертите: Австрия започна масово тестване за COVID-19

Огромни опашки се извиха пред центровете за взимане на проби

По материала работи: Слав Велев
Въпреки мнението на експертите: Австрия започна масово тестване за COVID-19

Кадър: НОВА ТВ


Австрия започна масови тестове за коронавирус. Въпреки предупрежденията на експертите, че това може да е грешка, се извиха големи опашки пред центровете за взимане на проби, предаде НОВА.

Три от деветте федерални провинции прилагат процедурата. Идеята е да бъдат открити носители на заразата, които нямат симптоми. Експертите казват, че получаването на отрицателен резултат може да заблуди хората, че могат нормално да празнуват с близките си Коледа.

Освен това предупреждават, че използваните бързи тестове не са достатъчно точни. Според учените правилната тактика е да се правят PCR тестове на рисковите групи и да се положат повече усилия за следене на онези, които са контактували със заразени,

"Подготвени сме да тестваме 20 хиляди души на ден в този център. Днес тепърва започваме и процедурата трябва да се доизглади. Разчитам на над 10 хиляди теста сега, след което ще достигнем капацитета от по 20 хиляди в следващите дни”, каза Норберт Лик, майор в австрийската армия.

 

Коментари

Новини Варна