IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Здраве
17:00 | 8 декември 2020
Обновен: 05:27 | 14 април 2024

Мутафчийски награди студенти от Военноморското училище

Четвъртокурсниците от специалност „Военен лекар” поеха грижата за карантинираните си състуденти от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" във Варна.

По материала работи: Слав Велев
Мутафчийски награди студенти от Военноморското училище

Снимка: ВМА

 

Генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., директор на ВМА, награди четвъртокурсниците от специалност „Военен лекар” към ВВМУ и МУ във Варна, които поеха грижата за карантинираните си състуденти във Варна, по повод 8 декември, съобщиха от лечебното заведение.

Те се оказаха на първа линия в помощ на лекарите, грижещи се за личния състав, съобщават от Военномедицинска академия.

Припомняме ви, че преди около 2 седмици областният управител на Варна Стоян Пасев съобщи на брифинг, че има заразени курсанти и огнище на коронавирус в Морското училище. Положителни на COVID-19 е имало сред офицерите и служителите на администрацията.

Началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски награди бъдещите военни лекари с благодарствени грамоти за активното им участие и принос в действията по овладяване на епидемичната ситуация с COVID-19 във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров".

Проф. Мутафчийски отправи и поздравление към студентите:

Честит празник, скъпи курсанти и медицински сестри! Пожелавам Ви да сте здрави, да запазите ентусиазма, жаждата за знания и хъса да сте сред най-добрите - да бъдете достойни наследници на основателите на военномедицинската служба в България. Вие сте нашата надежда за доброто бъдеще на военната ни медицина – знаещи и можещи млади хора. Не се страхувайте да „крадете” от нас, Вашите учители, защото опитът и добрата подготовка ще са най-силното Ви оръжие в мисията „Живот”.

Коментари

Новини Варна