IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Здраве
15:35 | 9 декември 2020
Обновен: 05:29 | 14 април 2024

Ваксинират 11 300 служители на МВР срещу COVID-19

Заразените служители на реда от 13 март до момента са 4 002, а активните случаи са 1 500

По материала работи: Слав Велев
Ваксинират 11 300 служители на МВР срещу COVID-19

11 300 служители в системата на МВР, които са заявили желание да си поставят ваксина срещу COVID-19 доброволно, ще бъдат ваксинирани. Това заяви министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, предаде НОВА.

Заразените служители на реда от 13 март до момента са 4 002, а активните случаи са 1 500.

На брифинг в сряда стана ясно още, че по бюджета на МВР са определени за разходване 28 млн. лева. 5 млн. от тях са предназначени за закупуване на специална медицинска техника и апаратура за Медицинския институт на МВР. Терзийски обясни, че там има изградени COVID отделения за лежащоболни полицаи и служители на силовото ведомство. В момента хоспитализирани са и граждани.

„След разговори с министъра на финансите и премиера Борисов се взе решение за подновяването на апаратурата и увеличаване на капацитета”, обяви вътрешният министър.

Директорът на Института проф. Ненчо Смилов каза, че първоначално със средствата в болницата ще се подкрепи образната диагностика с нов скенер.

Останалите 23 млн. лева ще бъдат за всички служители от системата за работата им на първа линия. Правят се и разчети за коледни бонуси.

„Това е крачка, която правителството направи, за да покаже, че се оценяват нашите действия в тази сериозна обстановка”, заяви Терзийски.

 

Коментари

Новини Варна