IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Здраве
15:30 | 26 декември 2020
Обновен: 13:19 | 23 март 2024

Греяното вино е като лекарство през зимата

Вижте 7 ползи от него

По материала работи: Ставри Таргов
Греяното вино е като лекарство през зимата

Греяното вино е типична напитка за зимата. По коледните базари то е голям хит, а и сега, когато заведенията не работят, заради карантината, това питие ще ви сгрее по време на вечерната разходка из града.

Много е романтично и приятно да гледате коледната украса, докато пийвате греяно вино в компанията на любим човек или приятели.

Ето и ползите за здравето от напитката, според "home.bt.com".
 
Подпомага мозъка
 

В греяното вино има съставка, наречена ресвератрол, която помага за подобряване на кръвния поток. Проучавия доказват, че това подпомага функцията на мозъка и подсилва паметта. Индийското орехче в греяното вино пък стимулира мозъка, намалява стреса, умората и тревожността и подобрява концентрацията.
 
Бори се с настинките
 
Сега е важно да засилим имунната система. Антиоксидантите в червеното вино ни помагат да се борим с инфекциите и помпат имунитета. Испанско проучване доказва, че за хората, които пият повече от 14 чаши червено вино на седмица, е 40% по-малко вероятно да хванат настинка.
 
Детоксикира
 
Индийското орехче, което можем да намерим в повечето греяни вина, прочиства черния дроб и бъбреците от токсини. То предотвратява и появата на камъни в бъбреците.
 
Бори се с възпаленията
 
В греяното вино много често се слага канела. Тази подправка се бори с възпаленията, намалява отоците и възстановява нормалната функция на тъканите. Антиоксидантите в червеното вино също действат противовъзпалително.
 
Грижи се за стомаха
 
Карамфилът в греяното вино подобрява храносмилането. Смята се, че той помага при проблеми на храносмилателната система, като запек, газове и т.н.
 
Забавя стареенето
 
Ресвератролът в това питие помага за подмладяването на клетките и забавя процеса на стареене. Той се бори и срещу свободните радикали в кожата.
 
Добро е за сърцето
 
Някои проучвания показват, че червеното вино намалява риска от кардиоваскуларни заболявания, които могат да доведат до инфаркт. Това вино е чудесен източник на антиоксиданти и редовното му пиене повишава нивата на добрия холестерол.

teenproblem.net

Коментари

Новини Варна