IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Здраве
09:20 | 28 декември 2020
Обновен: 01:36 | 26 април 2024

Ваксинирането срещу COVID-19 започна и във Варна

Първият ваксиниран бе д-р Василев от болницата в Белослав

По материала работи: Слав Велев
Ваксинирането срещу COVID-19 започна и във Варна

Ваксинирането срещу COVID-19 във Варна започна днес в  РЗИ от 8.30 часа днес. С антидота ще се сдобият медици, пожелали да бъдат имунизирани срещу COVID 19. Първи ще бъдат служители на Центрове за спешна медицинска помощ от града и областта.

Д-р Мая Рашева, директор на ЦСМП-Варна каза, че от 300 медици от центровете, 51 са пожелали да се ваксинират, тя ще го направи на 29.12, предаде Радио Варна.

Близо 1 000 дози от ваксината на „Пфайзер”-„Бионтех” пристигнаха във Варна, те са предназначени и за останалите пет области – Добрич, Шумен, Търговище, Силистра, Разград. 450 са предназначени за Варна и региона.

 

Първият ваксиниран лекар във Варна и областта е д-р Веселин Василев, предаде Moreto.net.

Ваксина срещу COVID-19, на върналия се от нощно дежурство лекар, постави тази сутрин в РЗИ-Варна доктор Анна Баева.

Д-р Василев работи в болницата в Белослав. Той получи една от над 900-те дози ваксина, които пристигнаха във Варна, предназначени за Морската столица и още пет области в Североизточна България. Днес продължава ваксинацията на медици от Добрич, Шумен, Търговище, Силистра, Разград.

Ваксинацията ще ми даде възможност да се чувствам по-спокоен в работата си, заяви Василев и призова хората да последват примера му.

 

Коментари

Новини Варна