IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Здраве
09:20 | 6 януари 2021
Обновен: 20:33 | 18 април 2024

UV лампите морят вируса, но горят деца – четирима третокласници от Бистрица

Учениците са от 192-ро СУ "Христо Ботев"

По материала работи: Слав Велев
UV лампите морят вируса, но горят деца – четирима третокласници от Бистрица

Четири деца са с кожни изгаряния, след излагане на UV лампа в клас. Учениците са в 3-и клас в 192-ро СУ "Христо Ботев" в село Бистрица. Лампата била дарена от родител вчера, след като децата от началния курс отново се върнаха в клас, предаде НОВА Такъв тип уреди се използват за дезинфекция. Опитът да се опази здравето на децата обаче довел до изгаряния.

 

Две от децата, които са били на първия чин, най-близо до лампата, са и с най-сериозни поражения. Вчера след училище те са били със силна болка в главата и очите. Другите две са пострадали по-леко, но са на медикаменти. Според ръководството на училището UV лампата е била включена само около час в стаята, а според част от децата - в продължение на часове. Директорката на училището Снежана Нешева се извини за случилото се, а родители се колебаят чия точно е вината. Според Нешева лампата е се е озовала в класната стая, след като майка на едно от децата я дарила, без да уведоми ръководството. На този етап наказания няма да бъдат налагани.

 

Коментари

Новини Варна