IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Здраве
12:55 | 6 февруари 2021
Обновен: 08:38 | 14 май 2024

Пада възрастта на заболелите от COVID-19

Има ръст на новите случаи през последната седмица у нас

По материала работи: Слав Велев
Пада възрастта на заболелите от COVID-19

Освен ръст на заболелите от COVID-19 през последната седмица, се наблюдава и падане на възрастовата граница. Това коментира пред БНТ общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, член на УС на БЛС, предаде "Монитор".

Д-р Гергана Николова си обяснява този факт с това, че младите имат повече контакти, а възрастните хора повече се пазят. Тя отчете още и една друга притеснителна тенденция. "Хората не искат да се карантинират, не искат да останат у дома - това наблюдаваме. Хората укриват близките си, за да ходят на работа, за да не останат под карантина и да не са изолирани, което забавя диагностиката и дава възможност да се разпространява заболяването", отбеляза д-р Николова. Общопрактикуващият лекар коментира и предстоящата масова ваксинация. По думите и за личните лекари сложното ще е да направят логистиката: „ Например, една ампула се поставя на 5 човека и тя трябва да се използва за определено време след отварянето, а често сред записаните за имунизация в деня се оказват хора, които не бива да се ваксинират в момента,“ обясни д-р Николова.

Коментари

Новини Варна