IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Здраве
08:40 | 6 март 2021
Обновен: 10:19 | 28 март 2024

Как минава един ден в ковид отделение?

Разказ на музиканта Венци Мицов

По материала работи: Слав Велев
Как минава един ден в ковид отделение?

Снимка: iStock/Getty Images

Как минава един ден в ковид отделение? Това разказва музикантът Венци Мицов, който десетина дена след ваксинация влезе в болница с положителен PCR тест за коронавирус и пневмония. В момента той се лекува в Александровска болница.

В социалните мрежи музикантът разказва какъв е живота в COVID отделението и признава колко е тежка работата на лекарите.

Ето и поста му на страницата във Facebook.

"Как преминава един ден в ковид отделение, част първа...
Като начало, ако решите да се поглезите с един разкошен ковид, имайте предвид, че ще ви се наложи да поостанете в отделение, в което, за разлика от всички останали отделения нямате особено много права.
А нямате, защото сте под карантина! Толкова! Нещо неясно?
Когато постъпвате в ковид отделение, трябва да притежавате:
- здрави вени
- здрав стомах
- здрава психика
Горе долу е това. Но може и в обратен ред. Здравия стомах ще ви е нужен да поглъщате по 4 колхицина на ден, гарнирани с 6 антистенокардина, 4 ампули витамин це и още куп неща, за които не смея и да питам за какво са.
Ако си мислите, че поглъщането на тези неща е лесна работа, трябва да ви уверя, че не е. Усещането че искате сега, в точно този момент да повърнете всичко на пода е толкова силно, че понякога само ранното ми тоталитарно възпитание успява да ме възпре от подобна декадентска проява.
Денят тук протича така.
В 5 сутринта влиза дежурната сестра. Тя мери температурата ви, сатурацията, кръвното. После започва да ви поставя първите за деня системи.
Два антибиотика, комбинирани с лекарство за отхрачване.
Е, случват се и инциденти. Вчера напромер ми се откачи абоката и трябваше да намерим вена, което да го поеме. Но понеже постоянно ви вземат кръв, това също започва да не е лесно. Както и да е, отплеснах се.
Ако лежите в ковид отделение, станете рано, за да използвате спокойно тоалетната. После, когато и другите станат вече не е толкова спокойно.
Можете да пиете кафе. То се прави така - наливате си гореща вода от чешмата в кенефа. Наливате едно нескафе 3 в 1 и разбърквате. После пиете от този приветлив бълвоч (в случай, че имате обоняние де, аз, за късмет, си имам).
Следва визитация. Двама лекари гледат строго изпод скафандрите. И след това започва тоталното безвремие. То продължава около 6 часа до 18 часа вечерта, когато са новите системи.
А, пропуснах ли да кажа за онези 4 инжекции в корема дневно? Е, ако съм пропуснал, сега му е времето. Те се понасят, много тънички игли. И по-зле е било.
Най - депресивно е вечер. Таман си легнеш и идва нощна визитация. Температура, сатурация, кръвно.
И горе - долу е това. Иначе седите, опитвате се да не повърнете и четете как някакви хора си играят на политика.
Да ви кажа...
А бе да ви пикам на политиката, скъпи ми приятели.
Впрочем това е всичко за момента. Поздрави от ковид отделението на Александровска.
Тук екипът е много, ама много добър! Впечатлен съм. Хората са отдадени на работата си и влизат в тоя ад без да се страхуват. Аз не бих издържал.
А сега ви казвам чао и до скоро. Ваш Венци Ковид Мицов!!!"

Музикантът получи подкрепа от своите последователи като част от тях споделят, че го виждат във видимо добро състояние и му пожелават бързо оздравяване.
 

 

Коментари

Новини Варна