IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Здраве
16:20 | 4 април 2021
Обновен: 20:05 | 24 април 2024

Българските медици вече били с колективен имунитет

Министърът на здравеопазването посети варненската болница „Света Марина” в изборния ден

По материала работи: Слав Велев
Българските медици вече били с колективен имунитет

Медиците в България вече постигнаха колективен имунитет. Над 70 на сто тях са заедно ваксинирани и преболедували Covid-19. Това обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов след посещение във варненската болница „Света Марина”.

„Вече нямаме притеснения, че работещите в болниците могат да пострадат”, коментира министърът, цитиран от "Дарик". Той добави, че колективен имунитет в страната ни може да бъде постигнат в края на лятото. 

"Няма държава, която да може да послужи за 100-процентов пример за справяне с пандемията. За да ни е пример една държава, трябва да е идентична с нашата. Много са различни спецификите и не можем да се сравняваме с Израел и Нова Зеландия. Всяка една държава изгражда своя план за справяне с пандемията. Според мен до момента нашият план е успешен”, каза още здравният министър.

Професор Ангелов отбеляза, че изборният ден минава спокойно. Той увери, че гласуването е абсолютно безопасно, а изборните секции са обезпечени са с всичко необходимо.  

Коментари

Новини Варна