IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Здраве
17:00 | 12 април 2021
Обновен: 19:02 | 13 март 2024

Пристигнаха още 62 хил. дози на Pfizer/BioNTech

Започват доставките на еднодозовата ваксина на Johnson&Johnson в страните от ЕС

По материала работи: Слав Велев
Пристигнаха още 62 хил. дози на Pfizer/BioNTech

До края на месеца всеки понеделник ще пристигат по около 62 хил. дози от ваксината на Pfizer/BioNTech.

Днес страната ни е получила 62 010 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech. Същите количества ще пристигат всеки понеделник до края на месеца. Следващият месец се очакват 1 млн. дози. А до края на юни общо 2,7 млн. дози. Това съобщи на брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов, предаде "ДНЕС.bg".

Интересът към AstraZeneca е спаднал до минимум, каза още здравният министър. 

"До края на седмицата няколко експертни съвета ще трябва да дадат становище как ще се продължи с ваксинацията с препарата на AstraZeneca" обясни още той.

За отдалечените места в страната, проф. Ангелов отново припомни, че с органите на МВР са осигурили логистика за доставяне на ваксините.

Относно опашките от лични лекари в СРЗИ, проф. Ангелов заяви, че заедно с д-р Брънзалов и д-р Пенчев ще се изработи алгоритъм за подобряване на тази логистика.

От днес в ЕС започва разпределението на първите доставки от ваксината срещу COVID-19 на Johnson&Johnson, съобщи говорител на Европейската комисия, предаде БТА. Започват доставките на еднодозовата ваксина на Johnson&Johnson в страните от ЕС.

Той добави, че до края на юни в ЕС се очакват 55 милиона дози от тази ваксина. Говорителят отбеляза, че това е първата ваксина, допусната в ЕС, от която е достатъчно поставянето на една доза.

По неговите думи досега ЕС е изнесъл за САЩ около един милион дози ваксина срещу COVID. Говорителят уточни, че спорът за доставките на ваксината на AstraZeneca не е уреден и преговорите продължават.

 

Коментари

Новини Варна