IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Здраве
12:45 | 29 май 2021
Обновен: 21:05 | 29 април 2024

Откриха нов вариант на COVID-19, разпространява се още по-бързо

Той е смесица от индийския и британския щам

По материала работи: Слав Велев
Откриха нов вариант на COVID-19, разпространява се още по-бързо

Нов вариант на коронавируса бе открит във Виетнам. Той е смесица от индийския и британския вариант, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на виетнамския министър на здравеопазването Нгуен Тхан Лонг, предаде БТА.

Новият вариант се разпространява по-бързо във въздуха. По-конкретно той е де факто като индийския вариант, но с мутации, които първоначално са били присъщи на британския вариант, разказа министърът. Това е било констатирано чрез генно секвениране.

Виетнам досега бе съобщил за циркулацията на седем варианта на коронавируса в страната. Сега изследванията са показали, че новият вариант се репликира много бързо и това обяснява защо толкова много нови случай на зараза се появиха на различни места в страната за кратък период от време. От втората половина на април досега се заразиха близо 3600 души в 31 от 63-те градове и провинции на Виетнам.

Коментари

Новини Варна