IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Здраве
08:50 | 14 юни 2021
Обновен: 16:19 | 22 април 2024

30 души са се ваксинирали само за час в Морската градина на Варна

В очакване на заповедта. Къде сваляме маските, ако сме убодени

По материала работи: Слав Велев
30 души са се ваксинирали само за час в Морската градина на Варна

 В мобилния пункт до входа на Морската градина във Варна само за първия час след отварянето са преминали над 30 души, обяви д-р Галина Павлова. Според нея подобни мобилни пунктове са голямо улеснение за хората, които искат да се ваксинират.

„Важното е ние да отидем до гражданите, а не да ги затрудняваме и те да се чудят къде да отидат. Така че мобилните екипи са едно добро решение”, отбеляза тя.

Във Варна, освен в събота и неделя, пунктове за ваксиниране има и в делничните дни в два от големите търговски центрове.

 

Очаква се здравните власти да издадат новата заповед за облекчаване на мерките срещу COVID-19, която включва свалянето на маските в определени обекти, ако си ваксиниран, припомня "Труд".

Намерението си за нея от министерството обявиха в четвъртък. „Обмисляме падане на маските в зали за спорт, фитнеси, малки търговски обекти, малки трудови колективи, но само където всички са имунизирани”, каза тогава заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов и обясни, че заповедта ще е факт в понеделник или вторник тази седмица

Коментари

Новини Варна