IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Здраве
09:00 | 30 юни 2021
Обновен: 21:30 | 25 април 2024

Кастриране, а и чипиране. Но с три кебапчета и бира, ромите на ваксина

Едва 10 души бяха ваксинирани срещу Covid-19 в 20-хилядния сливенски квартал "Надежда"

По материала работи: Слав Велев
Кастриране, а и чипиране. Но с три кебапчета и бира, ромите на ваксина

Десет души бяха ваксинирани срещу Covid-19 в 20-хилядния сливенски квартал "Надежда", където живеят предимно роми, съобщи директорът на РЗИ д-р Петя Балулова пред БНР. Това е най-големият брой имунизирани досега, след като предишните два пъти, когато в квартала имаше мобилен пункт, е направена ваксинация едва на двама души. Ваксинационният ден започна с двама души пред лекарския кабинет, свидетелства кореспондентът на БНР в региона: „Аз съм болен от диабет и белодробно и заради това дойдох да се ваксинирам“. Според едини от ваксинираните съкварталците му по-лесно ще бъдат убедени да си сложат ваксина, ако бъдат стимулирани: „Три кебапчета и една бира - всички щяха да дойдат, а сега никой не идва“.

Възрастна жена заяви, че я е страх от ваксините и дори за пари, пак няма да се ваксинира: „Аз живота си не продавам за пари“. Ромският медиатор Сашо Йорданов коментира, че в квартала страх от ваксинация налагат и политически субекти: "Едни казват, ако гласувате за нас, ще спрем маските. Вече няма да има маски, няма да има имунизации, всичко е фалш". Той бе категоричен, че нуждата от пътуване в чужбина и животът там ще убедят ромите да се ваксинират.

Коментари

Новини Варна