IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Здраве
09:50 | 5 юли 2021
Обновен: 02:52 | 24 април 2024

Ваучер за ваксина ли? Какъв по-голям стимул е собствения ти живот!

Засега няма риск да унищожаваме дози от антидота срещу COVID

По материала работи: Слав Велев
Ваучер за ваксина ли? Какъв по-голям стимул е собствения ти живот!

Кадър: Bulgaria ON AIR

Засега няма риск да унищожаваме ваксини. На първите ще им изтече срокът на годност на 31 август, има още 2 месеца. Това обяви здравният министър Стойчо Кацаров в предаването на бТВ "120 минути". По-рано западни медии съобщиха, че у нас се изхвърлят ваксини, тъй като няма интерес към тях. Негативното отношение на хората към политиците се прехвърля към ваксините, защото най-често политиците говорят за тях. Затова поканих известни обществени личности да атигират за ваксините. Ако оставим на администрацията, няма да има такъв ефект. Тя е направила нужното да достави ваксините, обясни здравният министър. Според него у хората има и страх, и недоверие.

Възможно е да има стимули за ваксиниране, държавите пробват различни начини. Но аз искам да видя хората да се ваксинират, защото разумът им го казва. Ще е успех да ги убедим, но всеки сам ще реши. Допустимо е да се помисли за стимули, но има и илемент на подкуп. Какъв по-голям стимул може да има от собствения ти живот, попита реторично той. Служебният министър определи като абсурд хипотезата, изказана от доц. Ангел Кунчев преди дни, че който не се ваксинира, може да плаща за лечението си, ако се разболее. Д-р Кацаров призна, че е изкарал ковид тежко в болница, с двустранна пневмония.

Принудително влязох, ако зависеше от мен, щях да изчакам, но сигурно щеше да е грешка. Нито за миг не съм се чувствал обречен, но изчаках 6 месеца и се ваксинирах, обясни той. Продължавам да се съмнявам в ефективността на много от мерките, но никога не съм се съмнявал в това, че вирусът е сериозен, добави министърът. И по думите му все още има много неизвестни около него. Ако се ваксинираме, ни чака прекрасна есен. Ако не, ни чака вероятно нова вълна, както твърдят повечето експерти, каза още той. И призова: Хората да не чакат есента, за да се ваксинират, това не е грип, да го направят сега. Аз съм пристрастен към това да се реформира здравната система. Готов съм да помагам независимо от каква позиция, ако новият кабинет има нужда от това, отговори Кацаров на въпрос на водещия дали би останал министър.

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
Tolkova mn protivorechiq .Bil bolen pak se vaksinira nali si izgradil anti tela sled boleduvane...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна