IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Здраве
17:00 | 13 юли 2021
Обновен: 15:00 | 27 март 2024

Лоши новини от Израел: Пандемията върна нивата си от март

730 новозаразени са регистрирани през последното денонощие

По материала работи: Слав Велев
Лоши новини от Израел: Пандемията върна нивата си от март

Лоши новини за развитието на пандемията от COVID-19 идват от Израел - държавата с най-голям процент ваксинирано население с препарата на "Пфайзер". Броят на новите заразявания с коронавирус в Израел нарасна до най-високото ниво от края на март. Здравното министерство съобщи днес, че през последното денонощие са регистрирани 730 нови случая, предаде ДПА, цитирана от БТА.

От 55 000 души, които са се тествали, 1,3 процента са дали положителна проба. Тежкоболните пациенти са 45 и не се съобщава за нови починали. Според официалните данни повечето нови заразявания са свързани с варианта "Делта". Сред новозаразените има млади хора и такива, които вече са получили две дози ваксина срещу COVID-19.

Израел сега предвижда хората с по-слаб имунитет да получат трета доза. От близо 80 хоспитализирани пациенти с коронавирус над половината са ваксинирани, показват данните на здравното министерство.

Изследователят Еран Сегал от научния институт "Вайцман" заяви, че увеличаването на новите заразявания вероятно ще доведе до нарастване на броя на тежкоболните и на смъртните случаи. "Обаче процентът на заразените, които се разболяват тежко или умират, ще бъде значително по-малък и не очакваме връщане на високия брой тежко болни хора, наблюдаван по време на върховото ниво на пандемията", каза той.

Почти 62 процента от 9,3-милионното население на Израел са получили първа доза ваксина срещу COVID-19, а близо 56 процента са получили две дози.

Коментари

Новини Варна