IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Здраве
09:00 | 16 юли 2021
Обновен: 16:41 | 28 април 2024

Прекарал си коронавируса и се чудиш: Да се ваксинирам ли? МЗ ти отговаря

Експертите още не знаят за колко време сте защитен от повторно боледуване след оздравяване

По материала работи: Слав Велев
Прекарал си коронавируса и се чудиш: Да се ваксинирам ли? МЗ ти отговаря

Министерството на здравеопазването разпространи информация, която отговаря на въпроса трябва ли преболедувалите COVID да се ваксинират.

При липса на данни относно ефикасността на една доза от ваксините срещу COVID-19 при преболедували, във връзка с предвиденото доминиране на "Делта" варианта с потенциал за избягване на имунния отговор, ECDC съветва да се прилага пълният курс на ваксини при всеки с риск от тежко протичане, независимо от предходна COVID инфекция.

Дори и да сте преболедували, трябва да се ваксинирате, когато ви предложат ваксина. Защитата, която всеки придобива след инфекция с COVID-19, варира и все още не знаем колко дълго продължава естественият имунитет, пише "Труд".

Трябва да се ваксинирате, независимо дали сте преболедувал COVID-19. Това е така, защото експертите още не знаят за колко време сте защитен от повторно боледуване след оздравяване. Дори и да сте преболедували, е възможно - макар и рядко, отново да се заразите и заболеете. Проучванията сочат, че ваксинацията осигурява силна допълнителна защита към имунитета на преболедувалите.

Коментари

... ( преди 2 години )
Продължение :Аз януари месец бях заразен с този "коронавирус" и явно като по чудо ОЗДРАВЯХ с витамин С, Витамин Ц, Цинк и Селен. Така че, ако случайно пак се "заразя" , пак ще използвам абсолютно същият метод!Явно пропускате да споменете хилядите вече доказани случаи на смърт от covid - ваксина и и в пъти повечето хора с непоправими здравословни последици след поставяне на първата или втората ваксина. Явно пропускате да споменете, че ваксинираните, въпреки че са такива, се заразяват и ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
.... ( преди 2 години )
Само една овца би ви повярвала на глупостите. За съжаление са прекалено много.Първо докажете че този "коронавирус" съществува, защото и до днес вирусът не е изолиран. Този коронавирус има същите симптоми, както и грипен вирус. Доста странно съвпадение.Ще цитирам една от многото глупости, които сте написали -"Трябва да се ваксинирате, независимо дали сте преболедувал COVID-19. Това е така, защото експертите още не знаят за колко време сте защитен от повторно боледуване след оздравяване."
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна