IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Здраве
16:50 | 17 юли 2021
Обновен: 15:48 | 29 април 2024

Кантарджиев: 10 болни от коронавирус заразяват нови 10

Темпът на ваксинацията рязко е намалял

По материала работи: Слав Велев
Кантарджиев: 10 болни от коронавирус заразяват нови 10

Кадър: бТВ

Десет болни от коронавирус заразяват нови десет души, показват сметките на репродуктивното число в момента. Спрямо миналата седмица числото поддържа приблизителни нива, каза на пресконференция в Бургас инфекционистът проф. Тодор Кантарджиевм, предаде БТА.

По думите му рязко е намалял темпът на ваксинация у нас. Той информира, че преди седмица Европейският център по контрол на заболяването от COVID-19 е публикувал документ, в който обръща внимание върху разпространението на делта варианта, необходимостта децата да се ваксинират и анализират мерките в училищата.

Съвсем други послания обаче чувам от Министерството на здравеопазването у нас, добави проф. Кантарджиев.

В Бургас проф. Кантарджиев бе с бившия министър на здравеопазването д-р Костадин Ангелов, с когото на пресконференция пред журналисти говориха за случващото се в сферата на здравеопазването.

Костадин Ангелов каза, че "обезглавяването" на болниците от служебното правителство ще доведе до тежки последици за страната и допълни, че управляващите водят България към нова COVID вълна.

Коментари

Новини Варна