Варна 17°
fallback
Здраве
17:00 | 8 август 2021
Обновен: 17:18 | 15 май 2024

Колко опасно може да бъде преяждането с диня

Води до хипогликемична кома

По материала работи: Слав Велев

Преяждането с диня е особено опасно за хора с диабет. Както отбелязва диетологът, доктор на медицинските науки Михаил Гинзбург, степента на опасност зависи от количеството изядена храна.

„Ако човек има захарен диабет, затлъстяване, тогава излишъкът от диня веднага създава няколко риска. Има много захар, много натоварване с вода“ , каза Гинзбург в интервю за URA.RU, предаде GlasNews.bg.

Според друг специалист, диетологът Наталия Круглова, при пациенти с диабет динята може да изостри болестта, до хипогликемична кома. Препоръчва се да се използва диня като десерт, 200-300 грама на ден.

„Всичко извън това е преяждане, твърде много калории, въпреки факта, че по-голямата част от динята е вода“, казва Круглова.

Автор на статията:
Слав Велев
преяждане кома диня диня преяждане хипогликемична кома
0 коментара
fallback
fallback