IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Здраве
16:30 | 18 август 2021
Обновен: 08:52 | 23 април 2024

5 деца с COVID-19 след морски лагер на "Камчия"

Общо 58 ученици и ръководители на групите са карантинирани към момента

По материала работи: Слав Велев
5 деца с COVID-19 след морски лагер на "Камчия"

Пет деца от Сливен са с COVID-19 след морски лагер, съобщават от Областния кризисен щаб. Те са на възраст между 13 и 15 години. Заразените са от две ученически групи, летували по програмата на Министерство на здравеопазването „Отново заедно“ в лагер „Камчия“, предаде БНР

В едната група са установени четири деца с COVID-19, а в другата едно. Директорът на ПМГ „Добри Чинтулов“ Мариана Милева коментира, че установеното дете е от нейното училище.  

"До сега не съм имала сигнали, че други деца имат положителен тест. Доста родители по моя информация направиха в същия ден бързи тестове на децата, които са били отрицателни."  

Д-р Даниела Калева от РЗИ Сливен коментира ситуацията със заразените ученици.   

"Децата са в задоволително общо състояние. Под карантина са поставени всичките им контактни деца и ръководителите на организираният ученически лагер. Към момента нямаме данни за заболели сред контактните, но епидемиологичното проучване продължава и в рамките на десет дни карантина за контактните ще бъдат наблюдавани."  

Общо 58 деца и ръководители на групите са карантинирани към момента. 

Коментари

Новини Варна