IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Здраве
08:45 | 26 август 2021
Обновен: 21:30 | 29 април 2024

Pfizer заговори за нов щам, устойчив на ваксините им. Факт ли е той?

Засега всичко е в рамките на вероятностите

По материала работи: Ставри Таргов
Pfizer заговори за нов щам, устойчив на ваксините им. Факт ли е той?

Изпълнителният директор на Pfizer Алберт Бурла заяви, че експертите от световната биофармацевтична компания намират за вероятнo появата на нов, устойчив на ваксината вариант на Ковид-19, предава FOX News.

"Всеки път, когато се появи нов вариант на коронавируса по света, нашите учени го хващат", каза Бурла в предаването America's Newsroom на FOX News.

"И те проучват дали този вариант може да преодолее защитата на нашата ваксина. Все още не сме идентифицирали нито един такъв, но вярваме, че един ден все ще се появи", призна Бурла.

Изпълнителният директор на Pfizer добави, че компанията може да произведе актуализирани версии на своята ваксина в рамките на три месеца след откриването на нов щам, пише "Фокус".

"Изградихме процес, който в рамките на 95 дни от деня, в който идентифицираме вариант като такъв на безпокойство, ще можем да имаме ваксина, съобразена с него", увери Бурла, съобщава Bgonair.bg.

Коментари

Новини Варна