IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Здраве
16:00 | 27 септември 2021
Обновен: 09:58 | 16 април 2024

Варна се включва в националната кампания „Използвай сърцето си“

Щабът на ВМС светва в червено за Световния ден на сърцето

По материала работи: Слав Велев
Варна се включва в националната кампания „Използвай сърцето си“

Варна се включва в национална информационна кампания „Използвай сърцето си“, която се организира по повод Световния ден на сърцето – 29-ти септември. Организатор на инициативата е Дружество на кардиолозите в България и съсловни организации, със съдействието на Община Варна.

Сърдечно-съдовите заболявания, както и инсултът, са водеща причина за отнемането на човешки животи. За 520 милиона пациенти, с подобни заболявания, пандемията от COVID-19 повече от значима. С отбелязването на Световния ден на сърцето ще се даде гласност на посланията за сърдечно здраве - превенция на сърдечно-съдовите заболявания, поддържането на активен контакт с лекар, превенция на затлъстяването и заостряне на вниманието на хората върху спазването на принципите за здравословен начин на живот, посочват от Дружеството на кардиолозите.

В знак на съпричастност на 29-ти септември от 20 ч. в червена светлина ще бъде оцветена сградата на щаба на Военноморските сили. Осветени ще бъдат и други значими обекти в страната. 

Коментари

Новини Варна