IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Здраве
16:15 | 6 октомври 2021
Обновен: 16:33 | 23 март 2024

В Русия разработиха лекарство срещу тежка форма на COVID-19

Препаратът левилимаб предотвратява смъртоносното усложнение цитокинова буря

По материала работи: Ставри Таргов
В Русия разработиха лекарство срещу тежка форма на COVID-19

Руски учени разработиха лекарство срещу тежките форми на коронавируса. Препаратът левилимаб предотвратява смъртоносното усложнение цитокинова буря, което се развива при много от пациентите с тежка форма на протичане на заболяването, информира РИА Новости.

Резултатите от изследването са публикувано в Inflammation Research.

Изследванията потвърждават, че пациентите без налична друgа инфекция освен COVID-19 и без необходимост от изкуствено дишане на апарат, които са приемали левилимаб с другите стандартни лекарства, са по-устойчиви на усложнения.

Необходимостта от намиране на ефективна терапия за потискане на цитокиновата буря e била предпоставка за провеждане на клинични тестове за изследване на ефикасността на инхибирането на сигналния път на интерлевкин-6 при пациенти с тежка форма на COVID-19.

Изследването е проведено в 12 изследователски центъра в Русия в съответствие с Декларацията от Хелзинки и стандартите за добра клинична практика, пишат авторите, съобщава bTV.

Коментари

Новини Варна