IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Здраве
12:15 | 7 октомври 2021
Обновен: 13:11 | 23 март 2024

Ваксината срещу грип - поне 2 седмици след тази срещу ковид

Симптомите на двете зарази често се припокриват

По материала работи: Ставри Таргов
Ваксината срещу грип - поне 2 седмици след тази срещу ковид

Експертите препоръчват периодът между поставянето на ваксината срещу грип и срещу COVID-19 да е около 2 седмици, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Грипът не е изчезнал, но заради пандемията в момента се правят повече изследвания за коронавирус и той остава на заден план. При леките форми на коронавируса на практика няма разлики с грипа.

Срещу сезонния грип безплатно могат да се ваксинират 230 000 българи на и над 65 години. Противогрипни ваксини за най-възрастните се осигуряват по линия на Националната програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип 2019-2022 г.

През тази година желаещите, навършили 65 години, ще могат да получат имунизация при личния си лекар след средата на октомври. Ваксините срещу COVID-19, с които България провежда имунизация, са безплатни дори и за здравнонеосигурените лица, съобщава "Нова".
 

Коментари

Новини Варна