IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Здраве
14:45 | 17 октомври 2021
Обновен: 15:12 | 22 април 2024

"Терапията" спря плановите прием и операции

Забраняват се и свижданията в лечебното заведение

По материала работи: Слав Велев
"Терапията" спря плановите прием и операции

Снимка: Фейсбук

Преустановен е плановият прием и планова оперативна дейност в УМБАЛ "Света Марина“ във Варна със заповед от 15 октомври на проф. д-р Силва Андонова – изпълнителен директор на лечебното заведение, съобщиха от РЗИ.

Противоепидемичните мерки се налагат заради увеличението на броя на хоспитализираните пациенти в университетската болница.

Изключение от заповедта са дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични заболявания и онкохематологични заболявания, дейности по рехабилитация и психиатрична помощ.

Забраняват се също посещенията на външни лица/свиждания в лечебното заведение за болнична помощ, с изключение на свижданията при пациенти в терминален стадий.

При посещенията на външни лица/свижданията в лечебното заведение за болнична помощ се спазват всички противоепидемични мерки при задължително носене на лични предпазни средства (калцуни, ръкавици, престилка и защитна маска за лице) и недопускане на повече от един посетител на стая по едно и също време.

Забраната за посещения не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

Временните противоепидемични мерки, определени със заповедта, ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на област Варна.

Коментари

Новини Варна