IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Здраве
14:30 | 3 декември 2021
Обновен: 18:56 | 19 април 2024

Народна медицина: Кои билки и подправки помагат срещу грип и настинка?

Най-често при неразположение си приготвяме чай от лайка

По материала работи: Слав Велев
Народна медицина: Кои билки и подправки помагат срещу грип и настинка?

В сезона на настинките и грипа винаги се доверяваме на билките и полезните подправки, за да засилим имунитета си. Най-често си приготвяме чай и инхалации за отпушване на синусите от лайка. Вижте още 13 билки и подправки за силен имунитет. Някои билки и хранителни добавки изискват предварителна консултация с лекар, пише Аз Жената.

Босилек помага за намаляване на температурата и облекчаване на симптомите на настинка, кашлица и грип. Чудесен е като допълнение към смути, сосове, салати.

Черен пипер – В китайската медицина го използват за подпомагане процеса на отхрачване по време на настинки и грип. Освен това подправката спомага за повишаване на имунитета, облекчаване на болките в гърлото.

Хрянът е не само богат на витамин С, но също така съдържа изотиоцианати и сулфорфан – две съединения, спомагащи за намаляване на кашлицата, синузита, хриповете. Настърган корен от хрян може да добавяте към супи, салати, фрешове.

Според редица западни проучвания, сиропът и екстрактите от бъз могат да намалят симптомите и продължителността на грипа. Бъз се предлага и под формата на чай.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Коментари

Новини Варна