IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Здраве
11:15 | 6 декември 2021
Обновен: 07:15 | 23 март 2024

Майка на издъхнало от ковид бебче към антиваксъри: На кого поверявате децата си?

Вирусът унищожил тялото на малкия Тайлър

По материала работи: Ставри Таргов
Майка на издъхнало от ковид бебче към антиваксъри: На кого поверявате децата си?

Майката на тримесечно бебе Тайлър, което почина в резултат на заразяване с коронавирусна инфекция в САЩ, се обърна към родителите с предупреждение - Анджелина Рендън призова родителите внимателно да следят на кого поверяват децата си, пише The Sun.

Жената отбеляза, че лекарите многократно са я уверявали, че момчето е напълно здраво и нищо няма да му се случи. "Не знам колко пъти лекарят ми каза "Не се притеснявай, детето ти няма да хване Ковид-19, но за съжаление все пак се случи", каза тя в интервю за телевизия KCRA3. Обръщайки се към родителите, тя призова да следят с кого контактуват децата им.

"Може да започне с малка целувка от някой, когото познавате, който може да бъде безсимптомен", каза тя, добавяйки, че вирусът "унищожи тялото" на детето ѝ. Жената уточни, че малкият Тайлър е починал през февруари 2021 г.

Според Американската академия по педиатрия 6,9 милиона деца са били диагностицирани в САЩ с коронавирусна инфекция до 25 ноември 2021 г. Отбелязва се, че в страната през последните 16 седмици има над 100 000 деца, заразени с Ковид-19. Това е 17% от всички болни с коронавирус в страната.

И макар да е общоприето, че заболяването протича по-леко при непълнолетните, академията настоява за провеждане на допълнителни изследвания в тази посока.

По-рано беше съобщено, че находчив жител на италианския град Биела, който искал да придобие сертификат за Ковид без ваксинация, е измислил хитър трик да избегне ваксинацията, но не успя. Мъжът си купил силиконова протеза и се опитал да я представи като своя ръка, съобщава Bgonair.bg.

Коментари

И какво от това ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна