IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Здраве
13:15 | 11 декември 2021
Обновен: 15:17 | 25 април 2024

Жена, преболедувала COVID след ваксина: Плачех от отчаяние, косата ми още капе

Ако нямах имунизация, можеше да не съм жива, сподели рускинята Юлия Забнева

По материала работи: Слав Велев
Жена, преболедувала COVID след ваксина: Плачех от отчаяние, косата ми още капе

Снимката е илюстративна/Димитър Кьосемарлиев

30-годишната Юлия Забнева е управител на ресторант в Москва. Тя обича пътуванията, обиколила е почти целия свят. Ваксинирала се е срещу Ковид-19. Но през август се разболяла. 

Първо вдигнала температура, получила болки в тялото. 

"Спомням си, че преди това попитах моя приятелка, която беше болна, как се чувства и тя ми отговори: "Няма да объркаш Ковид-19 с нищо друго". Така и стана. Краката ме боляха ужасно, цялата тежест на тялото ми притискаше ходилата ми. Само след 5 часа вече не можех да стана от леглото. Всеки мускул ме болеше. След два часа започнах да губя и обоняние", описва началото на боледуването си Юлия пред ТАСС, предаде Bulgaria ON AIR

Първите два дни е имала температура 39-39,8 градуса. След преглед от лекар ѝ е назначено лечение. На втория ден от терапията температурата е овладяна. 

На деветия ден си е направила PCR тест, който вече е бил отрицателен. 

Тя живее с приятеля си, който също е ваксиниран. Не се е заразил от нея по време на боледуването ѝ. Постковид симптомите при Юлия продължили с месеци.

"Понякога плачех от отчаяние, цялата храна имаше вкус на памучни тампони! В ресторанта пускахме ново меню с пресни морски дарове. Нищо не опитах, само се ядосвах. Свалих четири килограма, защото просто не исках да ям. Косата ми все още пада. Към края на октомври здравето ми се нормализира", обясни Юлия.

И предвижда да се реваксинира. 

"Не искам да се разболявам повече. Дори без увреждане на белите дробове и в относително лека форма, това беше най-тежката болест в живота ми", сподели още младата жена.

Коментари

Новини Варна