IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Здраве
16:45 | 20 декември 2021
Обновен: 11:49 | 19 април 2024

Най-големият круизен кораб в света пламна от COVID-19

Symphony of the Seas е с 6000 пътници и екипаж на пътуване из Карибите

По материала работи: Слав Велев
Най-големият круизен кораб в света пламна от COVID-19

Снимка: Symphony of the Seas

Круизният оператор Royal Caribbean съобщи, че най-малко 48 души на борда на един от корабите му са дали положителни проби за коронавирус, предаде CNN, цитирана от news.bg.

Става дума за най-големия круизен кораб в света - "Symphony of the Seas" ("Симфония на моретата"), който е превозвал повече от 6000 пътници и екипаж на пътуване из Карибите. Един от гостите е дал положителен резултат, което е наложило по-широко тестване и откриване на останалите случаи.

Според компанията организатор 95% от пътниците на борда са били напълно ваксинирани. От хората, които впоследствие са дали положителни проби, 98% са с пълна имунизация. Все още не е известно дали високозаразният вариант на коронавируса Омикрон, който в момента се разпространява бързо по света, е отговорен за откритите случаи.

Всички заразени са поставени под карантина. Те имат само леки симптоми и здравословното им състояние се наблюдава.

Корабът е отплавал от Маями, Флорида, на 11 декември и е спирал на карибските пристанища Сейнт Маартен и Сейнт Томас, както и на частен остров на Royal Caribbean.

Коментари

математик епидемиоло ( преди 2 години )
да се спрат всички круизни кораби по света докато не приключи ковид кризата
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна