IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Здраве
14:30 | 24 януари 2022
Обновен: 08:36 | 24 април 2024

9 са сигналите за смърт след ваксина у нас, но нито един не е доказан

Те са за хора в различна възрастова група, с различни придружаващи заболявания

По материала работи: Слав Велев
9 са сигналите за смърт след ваксина у нас, но нито един не е доказан

Общо 9 сигнала имаме за настъпил смъртен случай след ваксинация срещу коронавирус, но при нито един от тях не е открита такава причинно-следствена връзка. Това каза в "Тази сутрин" по бТВ шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

До момента към ИАЛ са подадени 3900 сигнала за нежелани лекарствени реакции, като огромна част от тях са описани в кратката характеристика на препаратите.

При смъртните случаи те са в различна възрастова група, с различни придружаващи заболявания. Има и 6 случая, за които е установено, че между първа и втора доза е настъпило инфектиране с коронавирус, допълва Кирилов.

Единственото противопоказание за ваксиниране са данни за алергична реакция спрямо някоя от активните съставки. Стратегията на здравните власти потвърждава необходимостта от прилагане на ваксините при максимален брой хора, за да се ограничи разпространението на заразата, каза още той.

Относно поставянето на бустерни дози Кирилов допълни, че всички регулатори са категорични за ползите от трета доза. Той коментира, че компаниите вече работят по специфични ваксини за конкретни варианти на вируса.

Коментари

64astoria@gmail.com ( преди 2 години )
Само в България няма смъртен случай от ваксина.Някой предупреди ли го човека че е със съпътстващи заболявания да не си я поставя
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 0
Факт ( преди 2 години )
ЧЕ с тези експериментални чорби хората пак са болни и умират и то в много по голям процент от колкото тъпите медии ни представят.Отделно УБИЙСТВАТА в интензивните подплатени от СЗО.СКОРО *** МНОГО СКОРО ЩЕ ВИДИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ КЪДЕ ИДВА ГОЛЯМАТА СМЪРТНОСТ
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 6
Новини Варна