IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Здраве
09:45 | 1 септември 2022
Обновен: 05:31 | 30 април 2024

Проф. Витанов си каза: Сега Ганьо работи умно по есенно-зимната вълна!

През ноември ще дойде сметката от небесния кръчмар, прогнозира математикът

По материала работи: Слав Велев
Проф. Витанов си каза: Сега Ганьо работи умно по есенно-зимната вълна!

Професор Николай Витанов/Снимка: Фейсбук

COVID вълната си отива, а по Черноморието ситуацията вече е добра. Така математикът от БАН проф. Николай Витанов анализира във фейсбук ситуацията с COVID-19 в България.

“Заболеваемостта във Варна, Бургас и Добрич спада. Сега е моментът за почивка на море, за който има такива планове”, пише математикът.

„Август е спокоен, както ви беше прогнозирано. Болниците няма да са пълни. Областите по морето всички са в зелената зона. Приятна почивка и през септември”.

Според него добрите тенденции ще се запазят до изборите и малко след това. „За процеса на засилено неспазване на мерки в края на август вече ви писах. Социалната система е в хомеостазис, ще издържи това до началото на октомври, когато са изборите. След това ще има още седмица относително спокойствие и полека ще почне да идва сметката. Миналата година, ако помните, така си докарахме вторичен пик. Тази година няма да е така, но пък си гласим интересна дълбока есен. Но каквото, такова. Засега всичко е ОК”, твърди той.

Коментари

Новини Варна