IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Здраве
16:00 | 2 септември 2022
Обновен: 14:29 | 22 април 2024

Три жертви на пневмония с неизвестен произход в Аржентина

9 души, сред които 8 членове на персонала на клиниката, бяха засегнати от респираторната патология

По материала работи: Слав Велев
Три жертви на пневмония с неизвестен произход в Аржентина

Снимката е илюстративна/АРХИВ

Трети човек почина от усложнения, причинени от разпространение на пневмония с неизвестен източник в частна клиника в Тукуман, в северозападната част на Аржентина, предаде Франс прес, като се позова на местните власти, предаде БТА.

Девет души, сред които осем членове на персонала на клиниката, бяха засегнати от респираторната патология, а от понеделник насам жертвите й са три, заяви Луис Медина Руис, представител на местните здравни власти. Сега се извършват тестове с цел установяване на произхода на болестта, но Ковид, грип, инфлуенца от типа А и Б или хантавирус, предаван от гризачи, са вече отстранени като евентуални предполагаеми причинители на болестта, каза Руис.

Третата жертва на заболяването е била пациентка на 70 години, хоспитализирана в частната клиника за хирургическа операция, а останалите две жертви са членове на здравния персонал. Според Руис пациентката може и да е донесла заразата в клиниката и да я е предала на персонала.

Симптомите на болестта са тежко респираторно състояние с двустранна пневмония.

Засега се смята, че причинител на болестта може да е вирусен агент, но не се изключват и екологични или токсични причини. Анализират се и водата и климатичните системи в клиниката.

Коментари

Новини Варна