IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Здраве
16:20 | 13 септември 2022
Обновен: 13:58 | 28 април 2024

Безплатни прегледи провеждат в АГ-Варна

Целта на програмата е ранна диагностика на патологични изменения на яйчниците и матката

По материала работи: Слав Велев
Безплатни прегледи провеждат в АГ-Варна

Програма за безплатни трансвагинални ултразвукови прегледи тече в АГ болница Варна от началото на тази седмица и ще продължи до края на месец септември, съобщиха от лечебното заведение.

Инициативата за профилактика на женското здраве се реализира с подкрепата на Община Варна. В нея безплатно могат да се включат жени жителки на община Варна без ограничения във възрастта, със или без оплаквания и симптоми от страна на органите в малкия таз.

Целта на програмата е ранна и навременна диагностика на патологични изменения на яйчниците и матката. Ехографският преглед се прилага за ранна диагностика и туморни формации (кисти), възпалителни процеси, ендометриоза по матката и яйчниците.

Изследването е много информативно при оплаквания, като неясна болка и дискомфорт в областта на малкия таз, нередовна или липсваща менструация, генитално кървене от неясен произход и други симптоми. При този специализиран трансвагинален ехографски преглед могат да се диагностицират и други паталогични находки, като вродени аномалии на маткат, ендометриални полипи, субмукозни миоми и други.

Прегледите ще се изпълняват в приемния кабинет на партерния етаж и ще се провеждат от лекари, работещи в АГ болница.

Д-р Златка Димитрова – понеделник от 14.00 до 17.00 часа

Д-р Вилислава Иванова – сряда от 14.00 до 17.00 часа

Д – р Цветомир Къчовски – петък от 14.00 до 17.00 часа

Телефон за предварително записване на часове – 0879/ 599 904 от понеделник до петък от 08.00 до 16.30 часа.

Коментари

Новини Варна