IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Здраве
09:45 | 1 ноември 2022
Обновен: 02:34 | 25 април 2024

Грипът забавя ковида, но докога? Ето я прогнозата на проф. Николай Витанов

Според него Ковид вълната няма да има време да се вдигне високо, така че да да има големи проблеми в здравната система

По материала работи: Слав Велев
Грипът забавя ковида, но докога? Ето я прогнозата на проф. Николай Витанов

Снимка: Фейсбук

"Както ви беше прогнозирано, върви изясняване на отношенията между Ковида и други вируси. Очакванията са това допълнително да забави разпространението на Ковида през есенно-зимния период за 1 месец. Това няма да позволи на вълната да се вдигне високо. До коледните празници. Здравната система се очаква да се справи", написа проф. Николай Витанов във Facebook профила си.

"Битката между Ковида и грипа дори води до леко понижаване на заболеваемостта и така отлага дестабилизацията на текущия хомеостазис. Знаете, той се очаква да държи до превишаване на заболеваемостта от 150 на 100 000", посочва той.

"Намираме се в сценарий Празни болници, ден 108. Очакван срок на стабилност на сценария поне 135 дни. Което означава, че и през ноември се очаква болниците да не се напълнят. Гледайте, дали ще стане така", добави още проф. Витанов.

"14-дневната заболеваемост днес е 119,24 на 100 000. Пак спад тук. Грипът забавя Ковида. Очакваното забавяне е 1 месец, което означава, че Ковид вълната няма да има време да се вдигне високо, така че да да има големи проблеми в здравната система и да не развали коледните празници. Пази се народе и си стягай полека коледните празници. И гледай дали ще се сбъдне тая прогноза. До Коледа има доста време още, нали така", пише проф. Витанов.

Коментари

Инфо ( преди 1 година )
Вие сериозно ли му давате подиум на тоя ***. Тоя само смучи пари от ляво и от дясно и кряка колко е велик, а целия му труд е една пародия и няма никво приложение и е за кофата. Тоя е една Великотърновска пиявица с ментални проблеми.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна