IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Здраве
15:20 | 9 януари 2023
Обновен: 16:57 | 17 април 2024

Грипът не се шегува, настояват за кратка ваканция в училищата

С всеки изминал ден процентът на отсъстващи болни ученици се увеличава

По материала работи: Ставри Таргов
Грипът не се шегува, настояват за кратка ваканция в училищата

Грипната ваканция става наложителна. Това става ясно и от позицията на Диян Стаматов, директор на 119 СУ „Михаил Арнаудов“ в София, председател на Съюза на работодателите в системата на образованието.

С всеки изминал ден процентът на отсъстващи, болни ученици става все по-голям, каза Стаматов.

Ние сме с нагласа не за онлайн режим на обучение, а за кратка, извънредна, грипна ваканция, поясни той. Грипната ваканция в рамките на 5-7 дни ще помогне да премине боледуването, а не да се дискредитира онлайн преподаването, смята Стаматов.

Той е на мнение, че онлайн режим на обучение не трябва да се прилага в такава ситуация. Директорът поясни, че грипната ваканция ще е превантивно прекратяване на учебния процес, което няма да се отрази в образователен план.

Възможно е в някои общини да не се достигне критичен процент отсъстващи, локалният принцип е основен в такава ситуация, каза той.

По повод финансовата стабилност на училищата и сметките, които се разплащат, Стаматов посочи, че е рано да се каже каква ще е ситуацията, защото няма бюджет, а и фактурите още не са излезли. Той предполага, че сметките ще са по-високи, пише "Стандарт".

Коментари

Новини Варна