IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Здраве
11:20 | 8 май 2023
Обновен: 10:30 | 29 март 2024

Студенти по медицина представят Варна на най-големия европейски форум по детско здраве

55-ата годишна среща на Европейското дружество по детска гастроентерология, хепатология и хранене ще се проведе във Виена от 17 до 20 май

По материала работи: Слав Велев
Студенти по медицина представят Варна на най-големия европейски форум по детско здраве

Eвродепутатът Емил Радев с Павло Славов единият от двама студенти на Медицинския университет във Варна

Двама студенти на Медицинския университет във Варна ще представят научни доклади на най-големия форум по детско здраве в Европа. Четвъртокурсниците Ива Рижова и Павло Славов ще се включат в 55-ата годишна среща на Европейското дружество по детска гастроентерология, хепатология и хранене (ESPGHAN).

За участието и пътуването им до австрийската столица, където ще се състои събитието, съдейства евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. Той подаде ръка на младите хора, избрани да се присъединят към мащабната международна педиатрична инициатива. Форумът, който тази година ще се проведе във Виена от 17 до 20 май, предоставя възможност за сътрудничество, практическо обучение и обмен на информация относно новите научни открития и клинични постижения в областта на медицината.

„Докладите, които ще представим, разглеждат ранното хранене и генетичните фактори при развитието на децата в семейства с атопични проблеми”, разказа Павло Славов, който е председател на варненската структура на Асоциацията на студентите медици в България. „Темите ни са свързани с невропсихичното развитие при новородени деца, като поставяме фокус върху тенденциите в Североизточна България”, коментира още той при срещата си с евродепутата.

Емил Радев поздрави студентите за силната мотивация да се посветят на детското здравеопазване и им пожела много успехи като бъдещи лекари, но и в областта на медицинската наука.

Коментари

Новини Варна