IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Здраве
16:00 | 13 декември 2023
Обновен: 11:00 | 27 април 2024

Силно заразна инфекция върлува във Великобритания

Случаите на т.н. "100-дневна кашлица" бележат скок от 250%

По материала работи: Слав Велев
Силно заразна инфекция върлува във Великобритания

Снимка: iStock

Здравни експерти във Великобритания издадоха предупреждение за силно заразна болест. Тя е известна като "100-дневната кашлица" и бързо се разпространява в Обединеното кралство. Случаите на бактериалната инфекция бележат скок от 250%. Тя започва със симптоми, наподобяващи настинка. Заболяването може да прогресира до интензивни пристъпи на кашлица, продължаващи до три месеца, съобщава Fox News, предаде NOVA.

Агенцията за здравна сигурност на Острова съобщи, че между юли и ноември са регистрирани 716 случая на коклюш, бактериална инфекция на белите дробове, което е три пъти повече от същия период на 2022 г. 

Д-р Гаятри Амирталингам, заместник-директор на програмите за обществено здравеопазване в агенцията, каза пред The ​​Independent, че броят на инфекциите е намалял по време на пандемията от COVID-19 заради политиките за социално дистанциране и локдауните, но сега отново се покачва. 

Коментари

Новини Варна