IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Избори 2022
22:15 | 2 октомври 2022
Обновен: 11:29 | 29 март 2024

БСП няма да коментира вота преди обявяване на окончателните резултати

Според сто процента от паралелното преброяване "Възраждане" изпреварва БСП, която събира под 9% подкрепа

По материала работи: Слав Велев
БСП няма да коментира вота преди обявяване на окончателните резултати

Снимка: Фейсбук/Корнелия Нинова

БСП няма да коментира вота преди обявяване на окончателните резултати от предсрочните парламентарни избори, съобщават за БТА от пресцентъра на партията. Тази вечер не се очаква пресконференция.

Според сто процента от паралелното преброяване "Възраждане" изпреварва БСП, събирайки 10% подкрепа. За социалистите са гласували 8,9% от упражнилите правото си на глас.

По-рано днес, когато пусна своя глас в София, лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че е гласувала за стабилно управление, което от утре да отвори мощен социално-икономически щит пред кризата. Очаквам БСП да сме в следващото управление, коментира Нинова. Без силна социална партия в тези трудни моменти няма да е лесно, посочи тя. Нинова заяви, че с ГЕРБ и ДПС не могат да правят мнозинство. 

Лидерът на БСП каза, че са готови с десет мерки за първите 100 дни за овладяване на инфлацията и повишаване на доходите. Сред тях Нинова посочи таван на цените, преразпределение на свръхпечалбите от енергийните дружества към домакинствата и фирмите, повишаване на заплатите, на минималната работна заплата, преизчисляване на пенсиите, увеличаване на вдовишките надбавки, безплатни учебници и лекарства за деца, освобождаване на младите до 26 години от данъци за първата им работа.

Коментари

Новини Варна