IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Избори 2023
10:40 | 2 април 2023
Обновен: 12:41 | 3 май 2024

Без сериозни нарушения на изборите до момента (ВИДЕО)

От 24 часа насам няма бомбени заплахи, съобщи Демерджиев

По материала работи: Слав Велев
Без сериозни нарушения на изборите до момента (ВИДЕО)

Кадър и ВИДЕО: БНТ

"Към момента няма сериозни нарушения, секциите бяха отворени навреме, вчера бяха взети навреме всички под охрана. Има сигнали, които касаят манипулиране на вота, но те не са към момента, по тях се работи вече седмици. За нас това е рутинна работа, свързана с изборите. Има задържани 114 души до края на вчерашния ден", заяви след като гласува министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде БНТ.

По думите му през нощта не е имало никакви произшествия, с нито една секция.

„114 са задържаните за изборни нарушения до вчера, което е с 50% повече, отколкото при предходните избори. 133 са образуваните досъдебни производства, което е със 100% повече от предишния вот. Повече са опитите да се манипулира вота, но по-активна е и работата на полицията”. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев, след като упражни правото си на глас, предаде NOVA.

„Има сигнали за манипулиране на вота, но по това се работи от седмици и ще продължим и след изборите”, каза министърът и допълни, че се провеждат и специализирани полицейски операции в страната.

По думите му през последните 24 часа не са постъпвали бомбени заплахи към училища. „Вероятно няма и да има”, уточни Демерджиев. И допълни: „Към момента няма сериозни нарушения в изборния ден. Секциите бяха отворени навреме. През нощта не е имало произшествия в нито една секция. Те се охраняват от вчера. Ситуацията е сигурна и спокойна, призовавам гражданите да упражнят правото си на глас”.

Коментари

Новини Варна