IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Избори 2023
14:40 | 8 ноември 2023
Обновен: 15:15 | 26 април 2024

Съдът насрочи заседание по делото за избора на кмет на район „Аспарухово“

Остави без уважение искането за спиране на предварителното изпълнение на решение на ОИК - Варна, с което Ивайло Маринов е обявен за избран на първи тур

По материала работи: Ставри Таргов
Съдът насрочи заседание по делото за избора на кмет на район „Аспарухово“

Съдът насрочи заседание по делото за избора на кмет на район „Аспарухово“. Оставя без уважение искането за спиране на предварителното изпълнение на Решение №259/30.10.2023 г. на Общинската избирателна комисия (ОИК) Варна, с което Ивайло М. е обявен за избран на първи тур за кмет на район „Аспарухово“.

В мотивите си съдът прави извод, че в конкретния случай от представените по делото доказателства не може да се направи обоснован извод, че предварителното изпълнение на решението на ОИК би довело до причиняване на особено съществени неблагоприятни последици за жалбоподателя.

Не са представени доказателства за наличието на причини, които налагат спиране на изпълнението на решението на ОИК.

Насрочва делото за разглеждане на 13 ноември 2023 г. от 10,00 ч.

Определението на съда в частта, с която искането за спиране на предварителното изпълнение, е оставено без уважение, подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд.

Коментари

Новини Варна