IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Община Варна
13:43 | 4 август 2015
Обновен: 20:05 | 22 април 2024

Под заплаха от екокатастрофа удължиха договорите на сметопочистващите фирми в центъра и “Аспарухово”

Контрактите са изтекли точно в Деня на освобождението на Варна - 27 юли

По материала работи: Ставри Таргов
Под заплаха от екокатастрофа удължиха договорите на сметопочистващите фирми в центъра и “Аспарухово”

Договорите на сметопочистващите фирми, концесионери на територията на централния варненски район “Одесос” и район “Аспарухово”, са изтекли точно в Деня на освобождението на Варна - 27 юли т.г. От 28 миналия месец дружествата продължават да изпълняват функциите си на добра воля, като община Варна няма правно основание да им заплати за извършените дейности. Това става ясно от предложение на кмета Иван Портних до Общинския съвет в града.
Както вече “Черно море” информира, местната власт във Варна е стартирала процедура по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за избор на нови изпълнители за поддръжката на сметосъбирането, сметопочистването и сметоизвозването в града. Подобни процедури в най-добрия случай се проточват по около 3 месеца и то само ако няма обжалвания от страна на участниците. В същото време са изтекли договорите на фирмите, обслужващи “Одесос” и “Аспарухово”. Именно поради тази причина и на база нормативните разпоредби за спешност под заплаха от екокатастрофа, градоначалникът иска от местните народни избраници да му разрешат да сключи анекс за удължаване на съществуващите договори до избор на нов изпълнител.
След като се запознаха с мотивите на кмета болшинството общински съветници се обединиха около мнението, че подобен анекс е необходим и дадоха съгласието си за увеличаване на срока.

Черно море

Коментари

Новини Варна