IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
17:36 | 14 май 2015
Обновен: 13:33 | 19 април 2024

Варна представи домакинството си за младежка столица в Парламента

Екипът гостува и в Музея на спорта

По материала работи: Борис Проданов
Варна представи домакинството си за младежка столица в Парламента

Варна представи титлата си за Европейска младежка столица 2017 в Народното събрание. Екипът, който работи по проекта, заедно с доброволци от неправителствения сектор и таланти от Общинския детски комплекс, бяха тържествено посрещнати в сградата на парламента. Събитието се проведе със съдействието на председателя на Народното събрание Цецка Цачева и беше уважено от представители на всички политически сили. В качеството си на зам.-председател на 43-то Народно събрание Димитър Главчев приветства гостите от Варна по време на официалното откриване на фотоизложбата „Варна на младите”. Тя включва 20 фотографии, заснети в рамките на събития, организирани или проведени с активното участие на младите хора на морската столица.

В представянето на #Варна 2017 в парламента взеха участие и възпитаници на Общинския детски комплекс, които очароваха домакините с артистичните си изпълнения.

Депутатите от 43-то Народно събрание изказаха готовност да подпомогнат успешното представяне на Варна като младежка столица на Европа през 2017 г.


По-късно децата от школите към ОДК изпълниха специално подготвена програма в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“ в присъствието на спортния министър Красен Кралев.


„Добре дошли в Музея на спорта. Много съм щастлив да ви приветствам тук, защото смятам, че мястото за представяне на концепцията „Варна младежка столица на Европа 2017“ е сред всички тези спортни трофеи, с които нашата нация се гордее. Те са спечелени от млади хора, а техните успехи символизират силния български дух, интелект и възможностите на младите българи. Много съм щастлив, че моят роден град спечели кандидатурата след много тежка тригодишна битка с три популярни града - Кашкайш (Португалия), Галуей (Ирландия) и Перуджа (Италия). Това показва, че кметът Иван Портних и неговият екип успяха да превърнат кандидатурата на Варна в общонационална кауза. Пожелавам успех на Варна, за да се представи достойно. Сигурен съм, че това ще даде възможност на града да участва в редица европроекти, които ще допринесат за обновяване облика на Варна“, категоричен бе министър Кралев.

 

Коментари

Новини Варна