IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
18:47 | 17 август 2015
Обновен: 10:21 | 28 март 2024

Новите велоалеи във Варна готови до края на ноември

Ще има и близо 800 паркоместа за велосипеди

По материала работи: Ставри Таргов
Новите велоалеи във Варна готови до края на ноември

До месец трябва да са ясни окончателните трасета на 16-те километра велоалеи, които предстои да бъдат изградени във Варна. Това съобщи за тв „Черно море“ Ани Николова, директор на дирекция "Европейски и национални оперативни програми" в Община Варна. В момента със съдействието на представители на велоклубовете в града се уточняват маршрутите.
16 км нови велоалеи и близо 800 места за паркиране на велосипеди трябва да бъдат изградени в следващите месеци във Варна. По проекта за интегриран градски транспорт са предвидени 50 паркинга с по 8 до 12 места. Още 10 стоянки с над 100 места ще има на ключови места в града.
Велостоянки вече има на няколко места в града, но по велоалеите реална работа още не е започнала. Според Ани Николова те ще са готови до края на ноември.
Предвидено е новите велоалеи да са широки 2 метра и половина. В рамките на друг европейски проект ще бъдат ремонтирани 2 км от съществуващите вече велоалеи.
Геновева Донкова

 

Коментари

Новини Варна