IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
14:24 | 20 юни 2016
Обновен: 20:17 | 22 април 2024

В с. Тополи си хвърлиха боклука пред кметството

Сметосъбиращата фирма бездействала

По материала работи: Златина Добрева
Изхвърленият боклук пред кметството в с. Тополи. Снимка Александър Попов, радио Варна

Недоволни граждани от Тополи алармираха Медийна група “Черно море”, че в селото има проблеми със сметоизвозването. Според тях боклукът не е извозван от 23 май.


“Не се събира битовия и строителния отпадък. Селото е затрупано, казаните са препълнени и бобрите. Сметищата които са в непосредствена близост до жилищата гъмжат от мухи и червеи, носи се лоша миризма в населеното место, а къщите в близост до сметищата са в очакване да пламнат зарази и епидемии”, твърдят от с. Тополи и директно обвиняват сметосъбиращата фирма.


Недоволството ескалира и в събота късно вечерта се стигна до ексцесия – няколко семейства си изхвърлиха кофите с боклук пред кметството.


Кметът на с. Тополи Демир Георгиев определи действието “като вандалски акт под въздействието на определени емоции, отколкото като протест”. Той се надява те да понесат и съответната отговорност за това си деяние.


В мейла си до Медийна група “Черно море” хората обаче заплашват, че ще си хвърлят боклука пред кметството, докато не се почисти.


“Проблеми със сметосъбирането има, алармирал съм Община Варна. В Тополи се чисти веднъж седмично - в събота и неделя. Но се получи пропуск в графика с 10 – 15 дни. Говорил съм и със сметосъбиращата фирма, разчитам до вторник проблемът да бъде разрешен”, коментира за “Черно море” Демир Георгиев.


От сметосъбиращата фирма нито потвърдиха, нито отрекоха информацията. Служител на дружеството, заяви пред репортер на "Черно море", че нищо не може да коментира. Пояснено ни беше, че управителят е в отпуск и ще се върне на работа другата седмица.
Златина Добрева

Борис Проданов

Коментари

Новини Варна