IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
09:01 | 15 юли 2016
Обновен: 20:18 | 22 април 2024

Иван Портних се срещна с посланика на Република Корея

Обсъдени бяха отношенията между двете страни и възможността за установяване на двустранно сътрудничеството

По материала работи: Пламен Янков
Иван Портних се срещна с посланика на Република Корея

Кметът на Варна Иван Портних се срещна вчера с посланика на Република Корея у нас Н. Пр. Шин Бу-нам. По време на срещата бяха обсъдени отношенията между двете страни и възможността за установяване на двустранно сътрудничеството между Варна корейския град Пусан. "За нас ще бъде изключителна привилегия да почерпим от богатия опит на Корея в областта на обработката на отпадъци, тъй като пред града ни стои предизвикателството за доразвиване на проектите ни в тази област", каза по време на срещата кметът. Той представи реализираните проекти на територията на общината, инвестиционната програма на Варна, работата по реализиране на престижната титла Европейска младежка столица, както и усилията на местната и на държавната власт за развитие на транспортните комуникации между Варна, Бургас и София. Кметът подчерта, че морската столица е привлекателно място за инвестиции, а общината е готова да съдейства за реализиране на различни инвестиционни намерения. 


"За нас е от изключителна важност да затвърждаваме и развиваме приятелските връзки между нашите страни. Като богат с култура и историческо наследство град, изпълнен с енергията на много млади хора, Варна е една от най-добрите възможности за осъществяване на тези намерения", сподели по време на срещата дипломатът. Той допълни, че е впечатлен от класовете по корейски език, които се водят в някои от училищата в морската столица. Посланикът поздрави Варна за усилията, развитието и популяризирането на едно от най-красивите танцови изкуства чрез провеждането на Международния балетен конкурс, популярен и в неговата родина.

Коментари

Новини Варна