IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
15:10 | 21 октомври 2014
Обновен: 07:55 | 23 април 2024

Тренират доброволци от 6 страни във Варна

Стартира четвъртият поред тренинг „Младежки столици в действие“, който се финансира по програма „Младежта в действие“ и община Варна.

По материала работи: Златина Добрева
Тренират доброволци от 6 страни във Варна

Стартира четвъртият поред тренинг „Младежки столици в действие“, който се финансира по програма „Младежта в действие“ и община Варна. Форумът се провежда от 20 до 25 октомври в морската столица. Темата този път е „Управление на доброволци“, съобщиха от дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”.
В обучението участват младежи от неправителствени организации и младежки неформални групи от Варна, Клуж - Напока (Румъния), Марибор (Словения), Тесалоники (Гърция), Торино (Италия) и Брага (Португалия). В продължение на седмица те ще обсъдят добри примери и практики при работата с доброволци чрез специална интерактивна програма. По време на обучението има предвидени сесии, в които ще бъдат представени дейности, реализирани в програмата на градове, които са били европейски младежки столици.
Проектът „Младежки столици в действие“ се реализира в подкрепа на кандидатурата на Варна за европейска младежка столица 2017. Началото му бе дадено през юни и ще продължи до края на 2015 г. Освен поредица от тренинги в рамките на проекта има още 10 инициативи на територията на община Варна, предложени и разработени от местни младежки неправителствени организации. Те са в най-различни сфери – улични спортове и изкуства, култура, театър, доброволчество, кино и филмова продукция, спорт, информационни услуги и други.

Коментари

Новини Варна