IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
08:41 | 24 октомври 2014
Обновен: 02:21 | 14 април 2024

Рекламните пана стават хубави и безопасни

Изменения в Наредбата за рекламната дейност във Варна ще приемат съветниците от правната комисия към Общинския съвет

По материала работи: Златина Добрева
Рекламните пана стават хубави и безопасни

Изменения в Наредбата за рекламната дейност във Варна ще приемат съветниците от правната комисия към Общинския съвет в града ни на заседанието си на 29 октомври.
Предложението за промяна в наредбата идва от кмета Иван Портних. Мотивацията е да се превърне градът ни „в красиво, чисто и желано място за живеене и осигуряване на устойчива и екологична градска среда“, научи вестник "Черно море".
Според предложените промени скачат някои от санкциите в административно-наказателните разпоредби. Целта е степента на обществена опасност да придобие адекватно наказание, се казва в мотивите на кмета.
Общинската администрация очаква значително подобряване на обществения ред. Най-хубавото в цялата работа е, че за прилагане в измененията в наредбата не е необходимо разходването на бюджетни средства.
Проверка в проекта за промени показва, че скачат глобите за юридически и физически лица. Първите ще плащат между 1000 и 5000 лева за разлепяне на рекламни материали по спирки или извън отредените за това места. Физическите лица ще дължат за същото провинение от 500 до 1000 лева. Досега глобите бяха между 300 и 800 лева за физически лица, а юридическите получаваха санкция от 600 до 1500 лева.
Деян Балев

Коментари

Новини Варна