IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
14:53 | 24 октомври 2014
Обновен: 00:54 | 26 март 2024

Не дадоха карти за автобус на зоопарка

Местните парламентаристи се възмутиха от искането на директора на зоокъта Иванка Стоянова

По материала работи: Златина Добрева
Не дадоха карти за автобус на зоопарка

Зоопаркът във Варна няма да получи 7 карти за безплатно пътуване в градския транспорт. Това решиха на днешното си заседание общинските съветници от Постоянната комисия „Финанси и бюджет“.
Местните парламентаристи се възмутиха от искането на директора на зоопарка Иванка Стоянова и дори извадиха точката от дневния си ред.
Стоянова пожела тя, заедно със свои служители, сред които главния счетоводител, биолога, ветеринарния лекар, касиер-домакинът и секретарката, да получат въпросните карти.
За какво му е на счетоводителя да пътува с автобус, по каква работа ще излиза от зоопарка, попитаха съветници. Други се възмутиха, че в списъка под номер 7 А е добавен още един технически секретар.
Иванка Стоянова обясни, че секретарите са двама, защото „едната е по майчинство“. Това отново възмути съветниците. Стигна се до повишаване на тон.
Някои от местните парламентаристи изразиха негодуванието си, че общината е длъжна да поема пътните разходи на общински служители, за да ходят на работа.
Деян Михайловски

Коментари

Новини Варна