IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Община Варна
11:03 | 31 октомври 2014
Обновен: 04:03 | 28 март 2024

Съветници: Общината да не плаща наема на специалисти от Терапията!

Те поискаха също парите за наема да не се взимат от фонда за еднократните общински помощи за лечение

По материала работи: Златина Добрева
Съветници: Общината да не плаща наема на специалисти от Терапията!

Част от съветниците от комисията по здравеопазване към Общинския съвет във Варна поискаха общината да спре да плаща жилищния наем на специалисти от УМБАЛ „Света Марина“. Сред тях са доц. д-р Лидия Петкова и д-р Ивайло Бояджиев. Те поискаха също парите за наема да не се взимат от фонда за еднократните общински помощи за лечение. УМБАЛ „Света Марина“ е достатъчно финансово стабилна болница и може да поеме разноските на двамата свои специалисти, отбеляза доц. Петкова. Не може наши колеги от общински лечебни заведения да стоят с месеци без заплати, а в същото време да се плащат наеми на други, каза д-р Бояджиев. Той предложи също за лекарите от УМБАЛ „Света Марина“ да бъдат осигурени общински жилища, а парите за наемите на жилищата им да се насочат към фонда за еднократните помощи.
Според последните данни община Варна плаща 18 600 лв. годишно за наем за двама медицински специалисти, като за догодина трябва да поеме разноските на още един.
Комисията не успя да вземе категорично решение по казуса, но натовари общинските юристи да оформят предложението, което ще бъде разгледано на предстоящата сесия на Общинския съвет.
Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна