IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
12:32 | 13 ноември 2017
Обновен: 02:06 | 29 април 2024

Правната комисия разплита казус на 3 петилетки

Съветниците отговориха на писмо от окръжна прокуратура по повод местните данъци и такси

По материала работи: Борис Проданов
Правната комисия разплита казус на 3 петилетки

Председателят на временната “Правна комисия” към Общински съвет – Варна, Христо Атанасов се ангажира с разплитането на имотен казус, продължил повече от 15 г. Става въпрос за възстановяването на полагаема земя 5,790 дка в землището с решение №1016 от 22.10.2001 г. на поземлената комисия. Случаят се прехвърля между инстанциите – държавни и общински, като последно топката се оказва в полето на местната власт.

 

Общинската служба по земеделие е входирала до кмета на Варна мотивирано предложение, с което иска за обезщетяване на собствениците да се предоставят земи от общинския поземлен фонд. Скицата за имота датира от далечната 1927 г.

 

В „Правна комисия“ се очакват всички налични документи по този случай. Само така съветниците могат да насочат казуса в посока неговото разрешаване.

 

По повод писмо от Окръжна прокуратура за законосъобразността на някои местни данъци и такси с искане за отмяната им от ОбС – Варна, се реши да бъде отговорено с писмено становище. И евентуално да се изчака решение на съда, ако бъде заведено дело от страна на прокуратурата.

 

По време на заседанието стана ясно също, че е сформирана работна група, която ще подготви проектопредложение за изменение и допълнение на Наредбата за реда за провеждане на търговската дейност. Групата ще обсъди и предложения на Съюза на хотелиерите на к.к. „Златни пясъци“ за контрол на шума от заведенията на територията на общината.

 

Писмо от гражданин за облекчаване на проблема с недостатъчните паркоместа във Варна също фигурираше сред точките от дневния ред. Той предлага да започнат обществени процедури за подготовка и избор на лицензиран изпълнител, който да разкомплектова изоставени автомобили.

 

Директорът на ОП „Общински паркинги и синя зона“ е посочил в отговора си, че към настоящия момент община Варна изпълнява ангажиментите си относно събиране, транспортиране и оползотворяване на излезли от употреба МПС съгласно действащите разпоредби.

 

Борис Проданов

 

Снимка varnacouncil.bg

Коментари

Новини Варна